Znáte svůj typ pleti?

Normální, suchá, mastná nebo smíšená pleť…moc jich není, že? Ale i přes to dělá velké většině z nás problém správně určit, jaký typ pleti vlastně máme. Každá je něčím specifická a je třeba tomu přizpůsobit i péči.

Kosmetika pro váš typ pleti

Správné postupy, jak se o pleť starat máte v malíku, ale stále nevypadá tak, jak byste si představovali? Ani nejkvalitnější a nejdražší produkty vám nezaručí požadovaný výsledek, pokud nesedí vašemu typu pleti.

Jak určit svůj typ pleti?

Vizuální hodnocení – Podívejte se na svou pleť v zrcadle. Zda je lesklá, suchá nebo vyvážená?

Dotyk – Pokud lehce přejedete prsty přes pokožku, jaký je její pocit? Mastná, suchá nebo vyvážená?

Reakce na produkty – Jak reaguje vaše pleť na různé produkty? Pokud například mastná pleť zůstává lesklá i po použití čistícího přípravku, je pravděpodobné, že máte mastnou pleť.

 

Mohlo by vás zajímat: 7 tipů jak efektivně pečovat o mastnou pleť

 

Jaké existují typy pleti?

  1. Normální pleť

Normální pleť je v podstatě to, po čem touží mnoho lidí. Je vyvážená, což znamená, že nedochází k nadměrné produkci oleje ani nedostatku hydratace. Tato pleť má obvykle jemnou texturu a rovnoměrný tón. Nedochází k nadměrným výkyvům, jako jsou výrazné pupínky nebo vysychání.

  1. Suchá pleť

Suchá pleť má tendenci být tenká, náchylná k pocitu napnutí a může se snadno popraskat nebo se stát šupinatou. Nedostatek vlhkosti v pokožce může vést k podráždění, svědění a nepříjemnému pocitu.

  1. Mastná pleť

Mastná pleť je charakterizována nadměrnou produkcí oleje, známého jako sebum. Tato nadbytečná mastnota může vést k lesklému vzhledu pleti, rozšířeným pórům a zvýšenému riziku vzniku akné a černých teček. Těm můžete efektivně předcházet díky SOS korektoru od Humitics.

  1. Smíšená pleť

Smíšená pleť kombinuje vlastnosti mastné a suché pleti. Obvykle jsou oblasti jako čelo, nos a brada mastné, zatímco tváře jsou suché. Tento typ pleti může být trochu náročnější na péči, protože vyžaduje vyvážený přístup.

 

Jaká péče je vhodná?

Normální pleť – Udržujte ji čistou a hydratovanou pomocí jemných čistících přípravků (např. čistící gel od Humitics) a lehkých hydratačních krémů.

Mastná Pleť – Pravidelně pleť čistěte, abyste odstranili nadbytečný olej, ale vyhněte se příliš agresivním čistícím prostředkům, které by mohly podráždit pleť a způsobit nadměrnou produkci oleje. Používejte nekomedogenní produkty a hydratační krémy s lehkou, matnou texturou.

Suchá PleťNepodceňujte hydrataci. Nejlépe pomocí bohatých hydratačních krémů a olejů. Vyhněte se příliš horké vodě a příliš agresivním čistícím přípravkům, které by mohly pleť vysušit ještě více.

Smíšená Pleť – Používejte jemné čisticí přípravky, které odstraňují nadbytečnou mastnotu a zároveň nevysušují suché oblasti. Pro hydrataci používejte lehké, nekomedogenní produkty na mastné oblasti a bohatší hydratační krémy nebo oleje na ty suché.

Ať už máte pleť jakoukoliv, nezapomínejte na ochranu proti slunci.

Každý typ pleti má své specifické potřeby, ale kosmetika s přírodními složkami, jako jsou humáty, může být pro všechny typy pleti prospěšná. Humáty jsou známé pro své hydratační, regenerační a vyživující vlastnosti, které pomáhají udržovat pleť zdravou a krásnou.

 

 

 

 

Zpět do obchodu

Sdílejte s námi Vaši zkušenost