Barevná typologie – nosíte barvy, které vám opravdu sluší?

Vaše oblíbená barva je černá, ale přijdete si v ní bledá? Zkuste do svého šatníku zařadit více barev. Správně zvolené odstíny, které sedí k našemu tónu pleti, dokážou naprosté zázraky.

Nemusíte být módní expertem, abyste pochopili, jaké barvy vám nejvíce sluší. Každý z nás má svůj vlastní "barevný typ", který odráží nejen naši osobnost, ale i to, jaké barvy nám dodávají zdravou barvu v obličeji a rozjasní nás. Ale jak zjistit, který barevný typ jste, a co to znamená pro váš šatník? Podívejme se na to blíže.

Jak poznat, jaký jste barevný typ?

Poznání vlastního barevného typu není tak obtížné, jak by se mohlo zdát. Stačí se podívat na několik základních faktorů:

Tón pleti: Podívejte se na odstín své pleti. Jste spíše světlá s růžovými nebo olivovými podtóny, nebo máte spíše teplý tón se žlutými podtóny?

Barva vlasů: Vaše přirozená barva vlasů může také naznačovat váš barevný typ. Pokud máte světlé vlasy s teplým nádechem nebo naopak tmavé vlasy s chladným tónem, to může být další ukazatel.

Barva očí: Barva vašich očí může také hrát roli. Lidé s teplým barevným typem často mají hnědé, zlaté nebo oříškové oči, zatímco studený typ často má modré, šedé nebo zelené oči.

Co sluší teplému barevnému typu?

Teplý barevný typ je spojen s podtóny pleti, které mají žluté a olivové nádechy. Pokud jste teplý typ, máte tendenci vypadat lépe v barvách, které jsou spíše na teplé straně spektra. To zahrnuje barvy jako je meruňková, teplé hnědé, zlatavé odstíny a odstíny oranžové. Tyto barvy mohou zdůraznit vaši přirozenost a dodat vaší pleti život.

Kromě barev můžete také zvážit zařazení textur a vzorů do vašeho šatníku. Například teplý typ může vypadat fantasticky v jemných proužcích nebo květinových vzorech.

A co make-up? Teplým typům obvykle sluší teplé odstíny rtěnek a stínů na oči, jako jsou bronzové a zlaté tóny.

Pokud jste identifikovali sebe jako teplý barevný typ, máte štěstí! Existuje mnoho barev, které mohou dodat vaší pleti životnost a zářivost:

  • Teplé odstíny: oranžová, teplá hnědá, olivová, žlutá nebo meruňková.
  • Zemité tóny: Hnědé, zemité barvy jsou pro teplé typy ideální, ať už jde o tmavší odstíny čokolády nebo světlejší odstíny hliněné.
  • Zlaté a bronzové barvy: Tyto barvy skvěle doplňují teplý tón pleti a dodávají jiskru.

 

Jaké barvy sluší studenému typu?

Studený barevný typ je charakteristický podtóny pleti, které mají spíše modrý nebo růžový nádech. Pokud jste tedy studený typ, můžete vyniknout v chladných odstínech, které dokonale kontrastují s vaší pletí. Vhodné jsou pro vás barvy jako je modrá, fialová, tyrkysová nebo stříbrná.

Obecně jsou ideální jasnější a sytější barvy. Můžete experimentovat s geometrickými vzory, abstraktními designy nebo kovovými doplňky, které vám dodají šmrnc.

Pokud jste v tomto popisu našli, máte také mnoho možností, které barvy zařadit, aby podtrhly vaši přirozenou krásu:

  • Chladné odstíny: Tento typ by měl sáhnout po barvách jako je modrá, fialová, růžová, šedá nebo tyrkysová.
  • Jasnější barvy: Studené typy vypadají skvěle v jasných a sytých barvách, které tvoří krásný kontrast se světlou pletí.
  • Stříbrné a šedé odstíny: Tyto barvy podtrhují studený tón pleti a působí velmi elegantně.

Jak zjistit tón pleti?

Kromě typu pleti, existuje také pleťový tón. Zjistit svůj tón pleti není těžké. Zde jsou základní kroky:

  1. Pozorujte žíly na zápěstí. Pokud jsou vaše žíly spíše modré, máte pravděpodobně studený tón pleti. Pokud jsou spíše zelené, vaše pleť má teplý tón.

 

  1. Vyzkoušejte stříbrné a zlaté šperky. Pokud vám více sluší stříbrné šperky, pravděpodobně máte studený tón pleti. Pokud jsou pro vás lepší zlaté šperky, pravděpodobně máte teplý tón.

 

  1. Sledujte reakci pleti na sluneční světlo. Pokud máte tendenci rychle spálit a vaše pleť se často červená, máte pravděpodobně studený tón pleti. Naopak, pokud s opalováním nemáte problém a získává zlatavý nebo olivový nádech, máte pravděpodobně teplý tón pleti.

Barevná typologie se v posledních letech stává velkým trendem. A není divu. Je to jednoduchý způsob, jak vypadat vždy krásně a svěže. Barvy totiž s naší pletí dokážou divy.

Pokud si však stále nejste jistí, můžete si také nechat poradit od profesionálního vizážisty nebo módního stylisty, kteří vám mohou pomoci identifikovat váš tón pleti a doporučit vhodné barvy právě pro vás.

 

Mohlo by vás zajímat: Na co nezapomínat při péči o pleť?

 

Zpět do obchodu

Sdílejte s námi Vaši zkušenost