Trendy v líčení, které ovládnou podzim 2024

Podzim 2024 slibuje velkolepý návrat výrazného líčení, které čerpá inspiraci z minulosti, ale zároveň nabízí i moderní přístupy k líčení. Tento podzim se budou trendy točit kolem experimentování s barvami a texturami, výrazných prvků a nových technologií v kosmetických produktech. Ať už se jedná o návrat ke grunge líčení z 90. let, smyslné rudé rty, nebo jemné konturování a rozmazané přechody, každý si jistě najde to své.

Pojďme se podívat na to, které trendy a kosmetické novinky ovládnou letošní podzim.

Grunge líčení: Dramatický návrat do 90. let

Grunge líčení, které se proslavilo v 90. letech, se letos vrací na výsluní jako jeden z hlavních trendů. Tento drsný a odvážný styl, inspirovaný hudebními ikonami a alternativní módou té doby, vychází z protikladu k tehdejším ideálům dokonalosti. Typické pro grunge jsou tmavé a rozmazané oční stíny, často v černých nebo šedých tónech a nedbalé líčení, které působí, jako by bylo aplikováno ve spěchu – nebo bylo noseno celou noc. Pleť se ponechává bledší a matná, což vytváří kontrast s tmavě nalíčenými očima a výraznými rty.

Pokud chcete tento trend vyzkoušet, zaměřte se na vytvoření dramatického vzhledu očí. Použijte tmavé stíny, které aplikujte po celém očním víčku, a zvolte k nim černou oční linku. Tento look můžete doplnit tmavými rtěnkami v odstínech černé, fialové nebo bordó, které podtrhnou celkový dojem temného, avšak stylového líčení. Grunge styl je pro podzimní sezónu ideální. Atmosféra temného make-upu je přesně to, co se hodí k melancholickému a tajemnému podzimu.

Novinkou v oblasti kosmetických produktů pro grunge líčení jsou krémové a gelové stíny, které se snadno nanáší a umožňují vytvářet rozmazané a kouřové přechody. Tyto produkty poskytují dlouhotrvající efekt a jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí dosáhnout nedbalého, avšak stylového vzhledu.

trendy v líčení výrazná rtěnka

Rudé rty: Nadčasová elegance v novém podání

Dalším výrazným trendem podzimu 2024 jsou rudé rty. Tento klasický prvek líčení je však letos interpretován různými způsoby. Najdeme zářivě rudé odstíny pro vytvoření extravagantního vzhledu. Ale taky tmavší, sofistikované varianty jako burgundy či krvavě rudou pro dramatický look.

Rudé rty jsou ideální volbou pro ty, kteří preferují minimalismus ve zbytku líčení. Čistá pleť, jemně zvýrazněné oči a výrazné rudé rty vytvoří harmonický, ale přesto nápaditý makeup. Tento trend bude vyhovovat zejména milovnicím jednoduchosti, které chtějí dosáhnout elegantního vzhledu bez složitých technik líčení. Stačí jedna kvalitní rtěnka, která se postará o to, aby centrem pozornosti byly vaše rty. Pokud ale nosíte brýle, snažte se barevný odstín rtěnky sladit s brýlovými obroučky.

V kosmetických produktech letos převládají dlouhotrvající rtěnky, které vydrží po celý den, aniž byste je museli neustále upravovat. Díky novým složením nejen, že dlouho vydrží, ale také o rty pečují, hydratují je a zabraňují vysoušení. S tímto trendem přichází i novinky v oblasti lesků na rty a balzámů, které rtům přidají jemný lesk.

Rozmazané kontury a přirozený vzhled

Přirozenost a jemné konturování, které zdůrazňuje přirozené rysy obličeje. Tento trend se staví proti extrémnímu konturování, které bylo populární v minulých letech, a naopak se soustředí na jemné přechody a přirozený finiš. Pleť působí svěže a zdravě, bez přílišné aplikace make-upu.

Hlavním cílem tohoto trendu je dosažení svěžího a nenuceného vzhledu, který vychází z lehkého tónování pleti a minimálního zásahu do přirozených rysů. Používejte lehké bronzery, krémové tvářenky a rozjasňovače, které vytvoří efekt přirozeného lesku a dodají pleti zdravý a hydratovaný vzhled. Tento typ líčení je vhodný pro denní nošení, kdy chcete vypadat upraveně, ale přitom přirozeně.

Novinkou na trhu jsou krémové tvářenky a rozjasňovače, které se snadno aplikují a umožňují dosažení jemných přechodů mezi produkty. Na rozdíl od pudrových verzí krémové produkty lépe splývají s pokožkou a vypadají více přirozeně. Tento trend podporuje také veganské a cruelty-free značky, které stále více získávají na popularitě.

Lesklé a svěží oční stíny

Letos na podzim budou také dominovat lesklé a metalické oční stíny, které přidají očím zářivý a svěží vzhled. Místo matných textur se letos zaměřte na stíny s jemným třpytem a leskem, které opticky rozjasní oči a dodají jim hloubku. Lesklé stíny v pastelových barvách jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí jemný, ale přitom výrazný look.

Tento trend je ideální pro večerní líčení, kde můžete kombinovat různé odstíny a vytvářet tak zajímavé přechody a efekty na očích. Hitem jsou také duochromatické stíny, které mění barvu podle úhlu světla, což přidává očím zajímavou dynamiku.

Z kosmetických novinek v této kategorii najdete řadu očních stínů s dlouhotrvajícím efektem a vysokým pigmentem, které zajišťují dokonalý vzhled po celý den. Některé značky také nabízejí nové typy aplikátorů a stínů ve formě tužek, které usnadňují nanášení a umožňují preciznější líčení.

Novinky v kosmetických produktech

Podzimní trendy přinášejí nové kosmetické produkty, které jsou dlouhotrvající a šetrné k pokožce. Moderní technologie umožňují výrobu lehkých, ale účinných formulací, které poskytují krytí a přirozený vzhled. Patří sem krémové make-upy, hydratační báze a voděodolné stíny nebo linky, ideální pro podzimní počasí.

Trendy pro podzimní líčení vám zkrátka nedovolí zapadnout v davu. Dejte nám vědět, jaký z trendů se vám nejvíce libí a který si troufnete nosit! Za nás vedou jednoznačně výrazné rtěnky. 😊

 

Přečtěte si také: Víte, jak se správně odličovat?

Zpět do obchodu

Sdílejte s námi Vaši zkušenost