Líčení, které nerozteče: trendy na léto 2024

Léto je obdobím, kdy mnoho z nás touží po bezchybném a svěžím vzhledu, který vydrží i ty nejteplejší dny. Protože není nic horšího než roztečený make-up. Pojďme se společně podívat na trendy v letním líčení, které zajistí, že váš make-up bude odolný proti teplu a vlhkosti. Vy tak budete vypadat stále úžasně.

 

Lehké a přirozené líčení

Jedním z klíčových bodů, kterého je dobré se v letních měsících držet je odlehčení make-upu na minimum. V horkém počasí je vhodné volit lehké produkty, které neucpávají póry a umožňují pleti dýchat. Ideální volbou jsou produkty s krémovou strukturou. Nejen že lépe drží na pokožce ale mají schopnost odvádět nadbytečnou vlhkost. Sáhnout můžete po BB krémech, které kombinují hydratační krém, make-up. Často na jejich obalech uvidíte napsáno, že obsahují také SPF ochranu. Pouze na tu však nespoléhejte, ve většině případů je nedostatečná. Zařaďte raději aplikaci SPF produktu s vysokým faktorem do vaší kosmetické rutiny.

Náš tip: Pokud nechcete kupovat další produkt, který vám bude zabírat místo, vyrobte si BB krém doma. Jednoduše smíchejte váš oblíbený make-up a denní krém.

 

 

Mohlo by vás zajímat: Pleť v létě potřebuje více péče než kdykoliv jindy

Voděodolné produkty

V létě by se vaše kosmetická taštička měla rozhodně rozšířit o voděodolné produkty. Tyto výrobky zajišťují, že váš make-up vydrží i při vysokých teplotách a pobytu ve vodě. Voděodolný make-up, řasenka, tužka na oči a oční stíny jsou nezbytnými pomocníky pro dlouhotrvající letní líčení. Voděodolné řasenky často obsahují vosk, který pomáhá udržet řasy krásně vytočené a nerozmazané po celý den.

 

Náš tip: pro dokonalé odlíčení voděodolných produktů sáhněte po odličovacím oleji. Pleť však poté nezapomeňte dočistit čistícím gelem.

 

Ochrana před sluncem

Nezbytnou součástí nejen letního líčení by měla být  také ochrana před sluncem. Produkty s SPF faktorem ochrání vaši pleť před škodlivým UVA a UVB zářením. To má za následek nejen vznik vrásek a pigmentových skvrn, ale také akné. Vždy hledejte SPF produkt určený na pleť a nanášejte v dostatečném množství. Pár kapek opravdu nestačí. Ideální je takové množství produktu, které pokryje celé dva prsty na vaší ruce.

Náš tip: V letních dnech reaplikujte SPF ochranu i během dne. K tomu vám mohou dobře posloužit mlhy s SPF faktorem, které můžete pohodlně nastříkat na obličej i když máte make-up.

 

Minimalismus a multifunkčnost

Trendem letošního léta je také minimalismus a multifunkčnost. Produkty, které můžete použít na více způsobů, jako jsou například krémové tvářenky, které lze aplikovat i jako oční stíny nebo rtěnku, šetří místo ve vaší kosmetické taštičce a také zjednodušují líčení.

 

Svěží a jemné líčení rtů

Pro letní líčení rtů jsou ideální jemné a sladké lesky nebo balzámy, které můžete snadno aplikovat i během dne. Pokud preferujete výraznější barvy, vybírejte voděodolné rtěnky a tužky na rty, které zajistí dlouhotrvající efekt. Trendem letošního léta jsou však světlé meruňkové odstíny. Pokud vyžadujete aby rtěnka vydržela celý den, poohlédněte se po fixátoru na rty.

 

Chyby, kterým se vyhnout

Při letním líčení je důležité vyhnout se několika chybám, které mohou váš bezchybný vzhled narušit.

 

  • Nenanášejte na tvář velké množství pudru, abyste zabránili pocení. Místo toho raději použijte papírky nebo ubrousky, které jsou přímo určené k odstranění přebytečné mastnoty z pleti.
  • Šetřete s produkty. Pokud použijete velké množství například očních stínů a během dne se zpotíte, stíny se vám slijí do několika skvrn.
  • Nedostatečná Nejen vy potřebujete během horkých dnů pravidelně pít. Hydratovat je nutné taky vaši pleť. K tomu vám mohou skvěle posloužit termální vody ve spreji.
  • Další častou chybou je nedostatečná ochrana před sluncem. Nezapomeňte pravidelně aplikovat opalovací krém a chránit citlivé oblasti, jako jsou rty a pěšinka ve vlasech.

 

Letní období přináší do líčení lehkost a multifunkčnost. Klíčem k dokonalému letnímu líčení je volba správných produktů, které jsou lehké, voděodolné a poskytují ochranu před sluncem. S těmito tipy budete vypadat skvěle i v těch nejteplejších dnech. Napište nám jaké produkty se vám v horkých dnech osvědčily.

 

Zpět do obchodu

Sdílejte s námi Vaši zkušenost