Jak se starat o pokožku po létě?

Léto je obdobím, kdy naše pleť dostává pořádně zabrat. Slunce, slaná nebo chlorovaná voda a zvýšené pocení mohou způsobovat ztrátu hydratace, pružnosti a na pleti se také může objevit více vrásek či pigmentových skvrn. Po létě je tedy důležité věnovat pleti zvýšenou péči a pomoci jí zregenerovat. Jak na to? Podívejme se na několik tipů.

 

Důkladné čištění pleti

Prvním krokem k obnovení zdraví naší pleti po létě je její důkladné čištění. Nejprve použijte čistící olej nebo balzám, které zbaví naši pleť make-upu nebo zbytků SPF. Pro důkladné dočištění použijte gel, který odstraní zbylé nečistoty. Vyhněte se však přípravkům s vysokým obsahem alkoholu, které mohou pleť vysušovat. Pokud budete čištění věnovat dostatečnou pozornost, pomůžete pleti lépe absorbovat další pečující produkty.

 

Hydratace

Hydratace je po létě jedním z klíčových bodů. Po čištění je důležité pleť tonizovat. Tonikum vyrovnává pH pokožky, dodává potřebnou hydrataci a připravuje ji na aplikaci dalších produktů. Jako tonikum můžete také použít květinovou vodu.

Náš tip: Uchovávejte tonika v lednici. Nejen že vám déle vydrží, ale budou také příjemně osvěžující.

Po tonizaci dopřejte pleti péči ve formě krému. Vyměňte lehké letní krémy za ty hutnější a vyživující, které vám poskytnou hloubkovou hydrataci. Při nanášení krému nezapomínejte ani na oblast krku a dekoltu.

 

Sér se nemusíte bát

Po létě je ideální čas zařadit do kosmetické rutiny také séra, která pomáhají regenerovat a revitalizovat pleť. Jedná se o vysoce koncentrované přípravky, které pronikají hluboko do pokožky a dodávají jí potřebné živiny.

 

Pro regeneraci jsou vhodná séra s obsahem kyseliny hyaluronové, která intenzivně hydratuje, nebo vitamínu C, jenž rozjasňuje pleť a snižuje pigmentaci. Používejte séra na čistou pleť před aplikací hydratačního krému, ideálně ráno i večer.

Pokud se na vaší pleti objeví nějaká nedokonalost, sáhnout můžete také po našem SOS korektoru.

 

Nenáviděné pigmentové skvrny

Pokud se vám na pleti během léta objevily pigmentové skvrny, zařaďte do své péče produkty, které sjednocují tón pleti a zmírňují pigmentaci. Krémy s obsahem vitaminu C nebo kyseliny hyaluronové pro vás mohou být vhodnými pomocníky.

 

Ochrana před sluncem

Ani na podzim nezapomínejte na ochranu před sluncem. Používejte krémy s UV filtrem, zejména pokud trávíte hodně času venku. Podzimní slunce může být stále silné a je jedním z hlavních důvodů vzniku pigmentových skvrn.

 

Vše pleť bude po létě vyžadovat trochu více pozornosti. Dodržováním výše zmíněných tipů můžete pleti navrátit zdraví, hydrataci a pružnost, a připravit ji na nadcházející podzim. Nezapomeňte, že pravidelná péče je základem krásné a zdravé pleti. Pokud si nejste jisti, jaké produkty jsou pro vás nejvhodnější, obraťte se na dermatologa nebo vaši kosmetičku.

 

Zpět do obchodu

Sdílejte s námi Vaši zkušenost