Jak se správně odličovat

Opláchnu se jen vodou. Odlíčím se ráno, jednou se přece nic nestane. Poznáváte se v tom? Určitě každý z nás jednu z těchto věcí někdy své pleti provedl. Odličování je ale velmi důležitým krokem v péči o pleť. A nemělo by být podceňováno nebo dokonce vynecháváno.

Správné odličování nám pomáhá udržet pleť zdravou, čistou nebo bez akné. V tomto článku se podíváme na to, jak se správně odličovat a jaké kroky zahrnout do své večerní rutiny, aby vaše pleť zůstala svěží a zdravá.

 

Proč je odličování důležité?

Během dne se na pleti hromadí nečistoty, pot, kožní maz a make-up. Pokud tyto nečistoty neodstraníme, mohou ucpávat póry a vést k tvorbě akné nebo jiných kožních problémů. Odličování také pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky a umožňuje pleti dýchat a regenerovat se během noci.

 

Krok 1: Dvojfázové odlíčení

Jedná se o techniku, která zajišťuje důkladné čištění pleti ve dvou krocích. V první fázi se používá čistící olej nebo balzám k rozpuštění make-upu, SPF a kožního mazu. Olejová fáze efektivně odstraní i voděodolný make-up a nečistoty nahromaděné během dne. Druhá fáze zahrnuje použití čistícího gelu nebo pěny, která smyje zbytky oleje a nečistot, čímž se pleť důkladně vyčistí a osvěží.

Tento způsob odlíčení nám zajistí to, že pleť je opravdu čistá, což minimalizuje ucpávání pórů a vznik akné. Olejová fáze však nejen čistí, ale také hydratuje pleť, čímž zabraňuje nadměrnému vysušování, které může způsobit čištění pouze vodou nebo mýdlem.

Tento postup je nezbytný zejména pro ty, kdo pravidelně používají make-up nebo SPF produkty.

 

Krok 2: Správná technika odličování

Správná technika odličování je stejně důležitá jako výběr odličovače. Začněte odlíčením očí. Použijte vatový tampon namočený v odličovači a jemně přiložte na zavřené oko. Nechte několik sekund působit a potom jemně setřete make-up směrem dolů a ven.

 

Poté pokračujte čištěním zbytku obličeje. Naneste olej nebo balzám přímo na ruce a pleť jemně masírujte krouživými pohyby. Nezapomínejte na oblasti kolem nosu a brady, kde se make-up a nečistoty často hromadí. Po důkladném očištění opláchněte obličej vlažnou vodou a použijte čistící gel.

 

Krok 3: Tonizace

Po odlíčení je důležité pleť tonizovat. Tonikum pomáhá obnovit pH rovnováhu pokožky, uzavírá póry a připravuje pleť na další kroky péče. Vyberte si tonikum bez alkoholu, které pleť nevysušuje. Aplikujte tonikum na vatový tampon a jemně přetřete celý obličej nebo jej na pleť přímo nastříkejte.

 

Krok 4: Hydratace

Posledním krokem v odličování je hydratace. Po důkladném očištění a tonizaci je pleť připravena absorbovat hydratační krém nebo sérum. Vyberte si produkt, který odpovídá vašemu typu pleti a jejím aktuálním potřebám.

 

Odličování bez odličovačů

Pokud nemáte po ruce vaše oblíbené produkty, existují i alternativní metody odličování.

  • Kokosový olej: Kokosový olej je přírodní „odličovač“, který účinně odstraňuje make-up a zároveň hydratuje pleť. Naneste malé množství oleje na obličej a jemně masírujte, dokud se make-up nerozpustí. Poté setřete olej vatovým tamponem nebo jemným ručníkem.

 

  • Jogurt: Obyčejný bílý jogurt může být také dobrým pomocníkem. Obsahuje kyselinu mléčnou, která jemně odstraňuje nečistoty a make-up. Naneste jogurt na obličej, nechte několik minut působit a poté opláchněte vlažnou vodou.

 

  • Okurkový džus: Okurka má zklidňující a osvěžující účinky. Vytlačte šťávu z okurky a naneste ji na obličej pomocí vatového tamponu. Okurkový džus nejen odstraní make-up, ale také zklidní podrážděnou pokožku.

 

Bez důkladného odlíčení není zdravá pleť. Pomáhá totiž udržet pleť čistou, zdravou a bez problémů. Vyzkoušejte různé metody a najděte tu, která nejlépe vyhovuje vám a vaší pleti. Co se na odličování osvědčilo vám? Podělte se s námi. 😊

 

Zpět do obchodu

Sdílejte s námi Vaši zkušenost